Znacie dietę antyrakową? Jeżeli nie właśnie ta książka z przepisami przybliży nam tą tematykę WYDAWNICTWA RM.
Autor: Agata LewandowskaLiczba stron: 224
Format: 165x235
Oprawa: Oprawa miękka
Rok wydania: 2021
Agata Lewandowska – dietetyk, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SPWS. Interesuje się sportem, zdrowym stylem życia oraz wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka wielu poradników: Detoks cukrowy, Dieta w chorobie Hashimoto, Wypieki dla diabetyków, Ciasta i desery dla diabetyków, Polska kuchnia bezglutenowa.
Książka w bardzo kolorowej i miękkiej oprawie. Posiada czytelny spis treści. Autorka w bardzo mądry sposób podpowiada jaką dietę stosować aby zminimalizować zachorowanie na raka, które to niestety w okresie pandemii bardzo wzrosły.
Poznasz szeroki wachlarz naturalnych składników żywności o działaniu przeciwzapalnym, ochronnym i antynowotworowym. Odkryjemy, jak wielką moc w staraniach o zdrowie mają warzywa zielone, cebulowe, strączkowe, owoce jagodowe i cytrusowe, a także przetwory owsiane, orzechy, kiełki, zioła i przyprawy - czyli top 10 produktów wspomagających nas w profilaktyce antynowotworowej.
Obszerną część teoretyczną książki uzupełnia bogaty zbiór przepisów na śniadania, obiady, kolacje, surówki, przekąski i prozdrowotne koktajle.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za komentarz ;)