W dzisiejszych czasach odporność jest na wagę złota. Niestety nie każdy ma szczęście mieć zdrowy układ odpornościowy. Jednym ze sposobów są kiszonki. Dlatego książka "Domowe kiszonki, które leczą" WYDAWNICTWA RM bardzo mnie zaciekawiła.
Ewa Sypnik-Pogorzelska i Magdalena Jendrzejewska-Jarzynka to matki pasjonatki, dietetyczki z powołania, założycielki Poradni Dietetycznej – Dietosfera. Gotują, tworzą, inspirują! Prężnie działają już od ponad 18 lat. Zajmują się szeroko pojętym poradnictwem żywieniowym oraz dietoprofilaktyką schorzeń cywilizacyjnych i dietoterapią chorób, w których żywienie odgrywa główną rolę. Ich pacjentami są dzieci, kobiety w ciąży, mamy karmiące oraz osoby aktywnie uprawiające sport. Dzięki wiedzy i długiemu doświadczeniu w Dietosferze wszyscy mogą zadbać o prawidłową dietę, a – co za tym idzie – o zdrowie.
Autor: Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska Liczba stron: 224 Format: 165x235 mm Oprawa: Oprawa miękka Rok wydania: 2020 |
Książka kosztuje 34,99 i można nabyć ją TU.
Książka od razu przyciąga uwagę. Znajduje się tu aż 80 przepisów na różnorodne kiszone warzywa, ale również owoce. Autorki sięgają po tradycyjne warzywa do kiszenia, jak ogórki, kapusta, papryka i buraki, ale eksperymentują też z cebulą, cukinią, dynią, fasolką szparagową, kalafiorem, marchwią, pomidorami, rzodkiewką, białą rzodkwią i selerem korzeniowym. Kiszą jabłka, śliwki i cytryny.
Znajdziemy również wiele ciekawostek dotyczących zdrowotnych właściwości kiszonek. Zawierają w swoim składzie wiele witamin C, A, E oraz składników mineralnych i priobiotyków, które pomogą nam zadbać o nasz układ odpornościowy i pokarmowy. Ale to nie wszystkie dobrodziejstwa kiszonek. Nauczymy się je robić a co za tym idzie w zimie będziemy mieć zawsze pyszny i zdrowy dodatek. Książka naprawdę warta uwagi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za komentarz ;)