W dzisiejszych czasach gdy jest ogólny kryzys również żywnościowy ludzie wiele jedzenia wyrzucają do śmieci a wystarczy go wykorzystać i nie wyrzucać. Taką propozycję książkową daje nam WYDAWNICTWO RM.
Autor: Anna ,,Lena" Lesz Liczba stron: 280 Format: 165x235 mm Oprawa: Oprawa miękka Rok wydania: 2020 |
Anna Lesz – filolog, mama dwóch wspaniałych urwisów, żona. Autorka bloga kulinarnego www.Zjem-Cie.pl. Oscyluje między kuchnią klasyczną oraz jej odpowiednikami wege i fit. Jej pasją jest fotografia kulinarna oraz gotowanie bezresztkowe. Niczego nie marnuje. Z mięsa po rosole zrobi pierogi, z żółtka budyń, a z zalewy po ciecierzycy wegański mus czekoladowy.
Niemarnowanie jedzenia to nie tylko moda, ale również oszczędność pieniędzy i nie marnowanie jedzenia. Ta książka oferuje nam bardzo szeroką wiedzę na temat planowania zakupów spożywczych, poprawnego przechowywania produktów żywieniowych, komponowanie posiłków z zachowaniem pozdrowotnych składników i wykorzystywania niezjedzonych resztek.
Ta książka to kompedium wiedzy gdzie znajdziemy prawie 100 różnorodnych przepisów na pyszne dania. Wszystkie receptury – przejrzyste i opatrzone praktycznymi wskazówkami – zachęcają nawet mniej zaawansowanych do kreatywnej aktywności kulinarnej.
Książka napisana zrozumiałym językiem i zawierająca wiele ciekawych wskazówek, które pomogą nam skomponować wartościowe posiłki z nie marnowaniem jedzenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za komentarz ;)