sobota, 31 października 2020

Bez marnowania. Kuchnia zero waste🍅🍆🥒🥔🥕

    W dzisiejszych czasach gdy jest ogólny kryzys również żywnościowy ludzie wiele jedzenia wyrzucają do śmieci a wystarczy go wykorzystać i nie wyrzucać. Taką propozycję książkową daje nam  WYDAWNICTWO RM.

Autor: Anna ,,Lena" Lesz
Liczba stron: 280
Format: 165x235 mm
Oprawa: Oprawa miękka
Rok wydania: 2020
Książka kosztuje 34,99 i można nabyć ją TU.
     Anna Lesz – filolog, mama dwóch wspaniałych urwisów, żona. Autorka bloga kulinarnego www.Zjem-Cie.pl. Oscyluje między kuchnią klasyczną oraz jej odpowiednikami wege i fit. Jej pasją jest fotografia kulinarna oraz gotowanie bezresztkowe. Niczego nie marnuje. Z mięsa po rosole zrobi pierogi, z żółtka budyń, a z zalewy po ciecierzycy wegański mus czekoladowy.
  Niemarnowanie jedzenia to nie tylko moda, ale również oszczędność pieniędzy i nie marnowanie jedzenia. Ta książka oferuje nam bardzo szeroką wiedzę na temat planowania zakupów spożywczych, poprawnego przechowywania produktów żywieniowych, komponowanie posiłków z zachowaniem pozdrowotnych składników i wykorzystywania niezjedzonych resztek. 
   Ta książka to kompedium wiedzy gdzie znajdziemy prawie 100 różnorodnych przepisów na pyszne dania. Wszystkie receptury – przejrzyste i opatrzone praktycznymi wskazówkami – zachęcają nawet mniej zaawansowanych do kreatywnej aktywności kulinarnej.
   Książka napisana zrozumiałym językiem i zawierająca wiele ciekawych wskazówek, które pomogą nam skomponować wartościowe posiłki z nie marnowaniem jedzenia.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za komentarz ;)