W dzisiejszych czasach gdy jest og贸lny kryzys r贸wnie偶 偶ywno艣ciowy ludzie wiele jedzenia wyrzucaj膮 do 艣mieci a wystarczy go wykorzysta膰 i nie wyrzuca膰. Tak膮 propozycj臋 ksi膮偶kow膮 daje nam WYDAWNICTWO RM.
Autor: Anna ,,Lena" Lesz Liczba stron: 280 Format: 165x235 mm Oprawa: Oprawa mi臋kka Rok wydania: 2020 |
Anna Lesz – filolog, mama dw贸ch wspania艂ych urwis贸w, 偶ona. Autorka bloga kulinarnego www.Zjem-Cie.pl. Oscyluje mi臋dzy kuchni膮 klasyczn膮 oraz jej odpowiednikami wege i fit. Jej pasj膮 jest fotografia kulinarna oraz gotowanie bezresztkowe. Niczego nie marnuje. Z mi臋sa po rosole zrobi pierogi, z 偶贸艂tka budy艅, a z zalewy po ciecierzycy wega艅ski mus czekoladowy.
Niemarnowanie jedzenia to nie tylko moda, ale r贸wnie偶 oszcz臋dno艣膰 pieni臋dzy i nie marnowanie jedzenia. Ta ksi膮偶ka oferuje nam bardzo szerok膮 wiedz臋 na temat planowania zakup贸w spo偶ywczych, poprawnego przechowywania produkt贸w 偶ywieniowych, komponowanie posi艂k贸w z zachowaniem pozdrowotnych sk艂adnik贸w i wykorzystywania niezjedzonych resztek.
Ta ksi膮偶ka to kompedium wiedzy gdzie znajdziemy prawie 100 r贸偶norodnych przepis贸w na pyszne dania. Wszystkie receptury – przejrzyste i opatrzone praktycznymi wskaz贸wkami – zach臋caj膮 nawet mniej zaawansowanych do kreatywnej aktywno艣ci kulinarnej.
Ksi膮偶ka napisana zrozumia艂ym j臋zykiem i zawieraj膮ca wiele ciekawych wskaz贸wek, kt贸re pomog膮 nam skomponowa膰 warto艣ciowe posi艂ki z nie marnowaniem jedzenia.
Brak komentarzy:
Prze艣lij komentarz
Dzi臋kuje za komentarz ;)