niedziela, 23 lutego 2020

Łosoś wędzony pieczony

Każdy wie, że ryby w naszym menu są potrzebne dla zdrowia. Dlatego dziś prosty i pyszny sposób na przygotowanie łososia, który smakuje również dzieciom.
SKŁADNIKI:
Łosoś – 200 g
200g warzyw
2 ząbki czosnku
Sok z połowy cytryny
Rozmaryn
Oliwa z oliwek
Sól i pieprz
  Łososia myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i doprawiamy, pieprzem, rozmarynem, skrapiamy cytryną i odstawiamy. Do żaroodpornego naczynia wsypujemy warzywa, dodajemy posiekany czosnek, skrapiamy oliwą z oliwek i mieszamy. Na warzywach układamy skórą do dołu łososia. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy wszystko około 15-20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za komentarz ;)