Jak zastąpić cukier, który w większości gości w naszym menu? Jest pewne ciekawe rozwiązanie, a mianowicie syrop agawy ZŁOTEJ KRAINY.
Pozyskuje się z rdzenia agawy metoda która pozwala na zachowanie wszystkich leczniczych właściwości tej rośliny.
Delikatny smak, który może przypominać miód. Nektar z agawy dzięki niskiemu indeksowi glikemicznemu jest polecany diabetykom.
Znajduje zastosowanie głównie w kuchni. Sprawdza się jako dodatek do słodkich przekąsek. Większość osób na co dzień wykorzystuje go do słodzenia napojów.
Wspomaga w terapii obniżającej poziom cholesterolu. Wspomaga proces przemiany materii.
Zawiera naturalne enzymy, błonnik, składniki mineralne.
Kraj pochodzenia: Meksyk
350g syropu kosztuje 9,90 i można kupić go TU.
Syrop zamknięty w plastikowej butelce ze specjalnym otwieraniem, dzięki któremu bardzo dobrze się go dozuje. Ma kolor ciemno bursztynowy. Ma delikatny miodowy smak i jest baaardzo słodki więc trzeba naprawdę go mało aby np. posłodzić napój czy użyć jako dodatek do deserów. Ma niski poziom glikemiczny i chyba najważniejsze ma mniej kalorii niż cukier, ale dodatkowo pomaga przyspieszyć przemianę materii więc dla mnie jest odkryciem roku. Polecam bo niedrogi, ma mało kalorii jest słodki i bardzo wydajny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za komentarz ;)