pi膮tek, 8 stycznia 2021

Szybki i pyszny chleb kt贸ry zawsze si臋 udaje bez m膮ki馃崬馃崬馃崬馃崬馃崬

   Jak zrobi膰 pyszny, zdrowy i nie po艣wi臋caj膮c du偶o czasu chleb? Dzi艣 przedstawi臋 Wam przepis, kt贸ry gwarantuje 偶e chlebek zawsze nam wyjdzie.

Sk艂adniki
  • Jogurt naturalny 500 g
  • P艂atki owsiane 300 g
  • szklanka dowolnych nasion, orzech贸w ( chia, slonecznik dynia itp)
  • soda 艂y偶eczka
  • S贸l  艂y偶eczka
  • jajko
    Do miski wsypujemy wszystkie sk艂adniki: p艂atki owsiane, szklank臋 ulubionych dodatk贸w, s贸l, sod臋. Zalewamy to wszystko jogurtem naturalnym i mieszamy do po艂膮czenia si臋 sk艂adnik贸w.
   Gotow膮 mas臋 przek艂adamy do keks贸wki wy艂o偶onej papierem do pieczenia. 艁y偶k膮 wyr贸wnujemy mas臋 chlebow膮 mocno dociskaj膮c do blaszki. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy nasionami. 
    Wk艂adamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy przez ok 50 minut.
    Po 20 minutach od upieczenia wyci膮gamy z keks贸wki i studzimy na kracie. Smacznego! 

1 komentarz:

Dzi臋kuje za komentarz ;)