sobota, 31 pa藕dziernika 2020

Bez marnowania. Kuchnia zero waste馃崊馃崋馃馃馃

    W dzisiejszych czasach gdy jest og贸lny kryzys r贸wnie偶 偶ywno艣ciowy ludzie wiele jedzenia wyrzucaj膮 do 艣mieci a wystarczy go wykorzysta膰 i nie wyrzuca膰. Tak膮 propozycj臋 ksi膮偶kow膮 daje nam  WYDAWNICTWO RM.

Autor: Anna ,,Lena" Lesz
Liczba stron: 280
Format: 165x235 mm
Oprawa: Oprawa mi臋kka
Rok wydania: 2020
Ksi膮偶ka kosztuje 34,99 i mo偶na naby膰 j膮 TU.
     Anna Lesz – filolog, mama dw贸ch wspania艂ych urwis贸w, 偶ona. Autorka bloga kulinarnego www.Zjem-Cie.pl. Oscyluje mi臋dzy kuchni膮 klasyczn膮 oraz jej odpowiednikami wege i fit. Jej pasj膮 jest fotografia kulinarna oraz gotowanie bezresztkowe. Niczego nie marnuje. Z mi臋sa po rosole zrobi pierogi, z 偶贸艂tka budy艅, a z zalewy po ciecierzycy wega艅ski mus czekoladowy.
  Niemarnowanie jedzenia to nie tylko moda, ale r贸wnie偶 oszcz臋dno艣膰 pieni臋dzy i nie marnowanie jedzenia. Ta ksi膮偶ka oferuje nam bardzo szerok膮 wiedz臋 na temat planowania zakup贸w spo偶ywczych, poprawnego przechowywania produkt贸w 偶ywieniowych, komponowanie posi艂k贸w z zachowaniem pozdrowotnych sk艂adnik贸w i wykorzystywania niezjedzonych resztek. 
   Ta ksi膮偶ka to kompedium wiedzy gdzie znajdziemy prawie 100 r贸偶norodnych przepis贸w na pyszne dania. Wszystkie receptury – przejrzyste i opatrzone praktycznymi wskaz贸wkami – zach臋caj膮 nawet mniej zaawansowanych do kreatywnej aktywno艣ci kulinarnej.
   Ksi膮偶ka napisana zrozumia艂ym j臋zykiem i zawieraj膮ca wiele ciekawych wskaz贸wek, kt贸re pomog膮 nam skomponowa膰 warto艣ciowe posi艂ki z nie marnowaniem jedzenia.




Brak komentarzy:

Prze艣lij komentarz

Dzi臋kuje za komentarz ;)